Grillowane polędwiczki z czosnkiem

Oceń przepis!

Alkoholowe polędwiczki wieprzowe z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 12 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-22 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram polędwicy wieprzowej
  • 10 niewielkich ząbków czosnku
  • półtorej szklanki calvadosu
  • 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 5 łyżeczek cukru brązowego
  • 5 łyżeczek świeżo mielonego zielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki soli

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz polędwiczki, obierz czosnek i poprzekrawaj ząbki na połówki.

2. Nadziewaj mięso czosnkiem przy pomocy szpikulca, natrzyj solą, odstaw na pół godziny.

3. Umieść polędwiczki w niskim naczyniu, zalej calvadosem, przykryj i wstaw na noc do lodówki (na ok. 12 godzin).

4. Osącz mięso z marynaty, nasmaruj je musztardą, obtocz w panierce z cukru i pieprzu.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż polędwiczki na ruszcie. Grilluj po 10 minut z każdej strony.

6. Podawaj z ulubionymi sałatkami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu