Grillowany ananas z marynaty

Oceń przepis!

Ananas z grilla

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 30 minut (marynowanie - 12 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-03 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 duży ananas
  • 80 ml ​​likieru pomarańczowego
  • 125 ml miodu
  • 200g brązowego cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie:


1. Obierz ananasa, nie usuwaj rdzenia w środku, ponieważ pod wpływem marynaty owoc zmięknie.

2. Połącz 80ml likieru pomarańczowego, 125 ml miodu, 200g brązowego cukru, 1 łyżeczkę pieprzu. Gotuj w małym rondlu na średnim ogniu przez 15 minut, następnie pozostaw do ostygnięcia.

3. Całego pokrojonego ananasa posmaruj marynatą, następnie zawiń w folię aluminiową i odstaw na 12 godzin.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Odwiń owoc z folii aluminiowej i grilluj w całości, często obracając przez około 30 minut.

5. Pokrój ananasa w plastry i podawaj na ciepło. Świetnie smakuje z lodami waniliowymi i sosem czekoladowym lub karmelowym.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu