Grillowany dorsz

Oceń przepis!

Aromatyczny dorsz z grilla

Ilość Porcji: 3

Czas przyrządzania: 20 minut (+1 godzina marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-05-08 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 70dkg dorsza ze skórą
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 ząbki czosnku obrane i drobno posiekane
  • 1 ząbek w całości
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 3 fileciki anchois

Przygotowanie:


1. Dorsza opłucz i osusz, skórę ponacinaj nożem. Oprósz rybę solą i pieprzem.

2. Wysmaruj rybę oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem.

3. Do środka ryby włóż rozmaryn, ząbek czosnku i fileciki anchois. Wstaw do lodówki na godzinę.

4. Wyjmij rybę z lodówki na pół godziny przed grillowaniem, przygotuj grill ogrodowy.

5. Rybę wyjmij z marynaty i połóż na naoliwionym rozgrzanym ruszcie. Grilluj przez 8-10 minut z każdej strony.

6. Rybę podziel na porcje i rozłóż na talerzach, przed podaniem polej oliwą z oliwek.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu