Mielona wołowina na patyku z grilla

Oceń przepis!

Azjatyckie szaszłyki z mielonej wołowiny

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-09-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 80dag zmielonej wołowiny
  • łyżeczka imbiru
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka sosu sojowego
  • sól i pieprz
  • olej

Przygotowanie:


1. Patyki do szaszłyków zamocz w wodzie, cebulę drobno posiekaj.

2. Do mięsa dodaj cebulę i pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku.

3. Z mięsa uformuj podłużne kotleciki – kiełbaski i nadziewaj je na osuszone szpadki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, szaszłyki posmaruj olejem i połóż na ruszcie. Grilluj przez 15 minut często obracając.

5. Podawaj z ulubioną sałatką i orientalnym sosem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu