Roladki z bananw=ów, śliwek i daktyli w plastrach boczku z grilla

Oceń przepis!

Banan, daktyle i śliwki w plastrach boczku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ moczenie 2 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 12 suszonych śliwek bez pestek
  • 12 suszonych daktyli
  • 24 całe migdały
  • 24 pistacje
  • masło
  • 2 banany
  • 125g cienkich plasterków wędzonego boczku

Przygotowanie:


1. Śliwki mocz przez 2 godziny w ciepłej wodzie. Daktyle pozbaw pestek, pistacje obierz ze skorupek, migdały zalej gorącą wodą i obierz.

2. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, smaż migdały na złoto, odstaw do przestudzenia. Śliwki i daktyle nadziej migdałem i pistacją. Zawiń w plasterek boczku i zepnij  wykałaczką.

3.  Banany obierz, owiń boczkiem, pokrój na mniejsze kawałki i zepnij wykałaczką.

4. Rozgrzej grill. Grilluj wszystko przez ok. 5-10 minut, aż do momentu przyrumienienia boczku.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu