Grillowane banany z wiśniami i orzechami

Oceń przepis!

Banany grillowane z wiśniami

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 banany
  • wiśnie koktajlowe lub z konfitur
  • orzechy laskowe
  • cytryna
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżki miodu
  • łyżeczka brandy lub rumu

Przygotowanie:


1. Banany umyj, wytrzyj, obierz, przekrój wzdłuż na pół, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, ułóż na aluminiowej folii.

2. Rozpuść masło, połącz z miodem i alkoholem, posmaruj  banany.

3. Rozpal grill ogrodowy i ułóż banany na ruszcie, możesz posypać zmielonym cynamonem, piecz ok. 15–20 minut.

3. Gorące banany posyp koktajlowymi wiśniami albo wiśniami z konfitur i rozdrobnionymi orzechami laskowymi.

4. Deser jest doskonały z kulką waniliowych lodów i bitą śmietaną albo polany czekoladą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu