Grillowane banany

Oceń przepis!

Banany z grilla z sosem karmelowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 dojrzałe banany
  • 150ml śmietanki 36%
  • szklanka cukru
  • 1/3 szklanki wody
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny

Przygotowanie:


1. W rondelku podgrzej na małym ogniu wodę, cukier i sok z cytryny. Mieszaj aż cukier się rozpuści.

2. Zwiększ ogień i mieszając gotuj do uzyskania karmelowego koloru.

3. Zdejmij rondelek z ognia i powoli dodawaj śmietanę mieszając trzepaczką.

4. Po dodaniu śmietany, zagotuj sos na małym ogniu i gotuj przez 2-3 minuty.

5. Przygotuj grill ogrodowy. Na ruszcie ułóż przekrojone wzdłuż banany skórką do dołu. Grilluj 8-10 minut.

6. Podawaj (najlepiej z lodami) polane gorącym sosem. Możesz wybrać miąższ łyżką bądź podawać w całości.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu