grillowana golonka w bejcy

Oceń przepis!

Bejcowana golonka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 70 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-09-17 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 golonki wieprzowe
  • Bejca: 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 8 ząbków czosnku
  • 1/3 szklanki oleju
  • Do gotowania: liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 5 ziaren pieprzu
  • po 1 łyżeczce gorczycy i kolendry oraz kminku
  • łyżeczka majeranku
  • pół łyżeczki rozmarynu
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka smalcu

Przygotowanie:


1. Na smalcu zarumień posiekaną cebulę, wrzuć ją do garnka z osolonym wrzątkiem.

2. Dodaj pokrojony czosnek i przyprawy, umieść w garnku golonki tak, aby były w całości przykryte wodą.

3. Gotuj przez godzinę, wyjmij i ostudź golonki, ponacinaj skórę.

4. Przygotuj bejcę i wysmaruj nią mięso.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, umieść golonki na nasmarowanym tłuszczem ruszcie i piecz je przez około 90 minut często obracając i smarując bejcą.

6. Podawaj z chrzanem i pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu