wołowe steki z grilla

Oceń przepis!

Bejcowane steki z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (marynowanie 6 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-11-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki z wołowiny
  • 4 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki majeranku
  • 200ml oleju
  • 50ml wódki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Wymieszaj ze sobą musztardę, wyciśnięty czosnek, majeranek, olej, wódkę, dopraw solą i pieprzem.

2. Umyte i osuszone steki nasmaruj bejcą i wstaw do lodówki na około 6 godzin.

3. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury.

4. Grilluj steki przez około 15 minut, przewracając i smarując pozostałą bejcą.

5. Steki wołowe podawaj z grillowanymi warzywami i sosem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu