Bejcowane ziemniaczki z grilla

Oceń przepis!

Bejcowane ziemniaki z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-09-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram ziemniaków
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • 1 mała cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • łyżka posiekanej bazylii (lub inne ulubione zioła)
  • łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz
  • folia aluminiowa

Przygotowanie:


1. Ziemniaki umyj, większe sztuki poprzekrawaj na połówki, gotuj w mundurkach przez 20 minut, ostudź.

2. Posiekaj drobno cebulę, wyciśnij czosnek, wymieszaj z oliwą, ziołami, musztardą, dopraw do smaku solą i pieprzem.

3. Przygotowaną bejcą zalej ziemniaki i odstaw na około pół godziny.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, przygotuj kwadraty z folii aluminiowej.

5. Każdego ziemniaka posmarowanego bejcą zawiń szczelnie w folię, ułóż na ruszcie i grilluj przez około godzinę.

 

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu