Grillowana biała kiełbasa z kapustą kiszoną

Oceń przepis!

Biała kiełbasa z grilla z kminkiem i kapustą

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: szybkie, tanie

2012-02-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 białych kiełbas
  • 250ml piwa
  • pół szklanki wody
  • pół kilo kiszonej kapusty
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • łyżeczka kminku

Przygotowanie:


1. Nakłuj kiełbasy widelcem, włóż do rondla, zalej piwem i wodą, zagotuj.

2. Od momentu zagotowania gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

3. Wyciągnij kiełbasy. Do wywaru wrzuć odciśniętą kapustę, ocet i kminek, gotuj przez ok. 5 minut do wyparowania płynu.

4. Przygotuj grill ogrodowy, na naoliwiony ruszt połóż kiełbasy i grilluj 5-6 minut często odwracając.

5. Kiedy kiełbasa zbrązowieje (natnij nożem aby sprawdzić czy mięso nie jest różowe), zdejmij ją z rusztu.

6. Podawaj z przygotowaną kapustą, pieczywem i musztardą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu