biala-kielbasa-z-grilla

Oceń przepis!

Biała kiełbasa z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 6 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: łatwe

2012-02-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1
  • 5 kg białej surowej kiełbasy
  • 4 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • mielone chili i pieprz do smaku

Przygotowanie:


1. Sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę pomidory,  dodaj posiekaną cebulę i czosnek oraz pozostałe składniki i zmiksuj wszystko za pomocą blendera.

2. Umytą kiełbasę nakłuj w kilku miejscach widelcem, zalej przygotowaną marynatą i włóż do lodówki na minimum 6 godzin.

3. Przygotuj grill ogrodowy i grilluj kiełbasy w niezbyt wysokiej temperaturze, odwracając i smarując je co jakiś czas marynatą aż utworzy się skorupka.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu