Grillowany boczek z jabłkami

Oceń przepis!

Boczek grillowany z jabłkami

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut ( + czas marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 600g chudego boczku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 duże jabłka winne
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • pieprz
  • majeranek

Przygotowanie:


1. Boczek pokrój na porcje, oprósz pieprzem i majerankiem. Skrop olejem. Pozostaw w lodówce do następnego dnia.

2. Rozgrzej grill ogrodowy i połóż mięso na ruszt. Grilluj 15 minut. Jabłka obierz i pokrój w plastry 1cm.

3. Masło i miód rozgrzej na patelni i podsmaż plastry jabłek.

4. Połącz grillowany boczek z jabłkami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu