Hamburgery z serem pleśniowym

Oceń przepis!

Burgery z grillowaną wołowiną i serem pleśniowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-22 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 70dag mielonego mięsa wołowego
  • 1/3 kostki roztopionego masła
  • 4 bułki hamburgerowe
  • 15dag sera pleśniowego
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 4 kawałki marynowanej papryki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Mięso włóż do miski, przypraw solą i pieprzem, dodaj 4 łyżki zimnej wody, dokładnie wymieszaj, podziel na 4 części, uformuj płaskie okrągłe kotlety.

2. Hamburgery umieść na półmisku wyłożonym folią, przykryj i wstaw do lodówki na około pół godziny.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, nasmaruj ruszt tłuszczem. Hamburgery posmaruj roztopionym masłem, dopraw solą i pieprzem, grilluj w wysokiej temperaturze po 3-4 minuty z każdej strony, a następnie przesuń w mniej nagrzane miejsce i dopiekaj przez około 5 minut.

4. Przecięte na pół bułki posmaruj stopionym masłem i ułóż na ruszcie posmarowaną stroną do dołu, grilluj minutę, obróć i grilluj pół minuty.

5. Na każdej bułce ułóż liść sałaty, porcję mięsa, pokruszony ser i kawałek papryki.

6. Podawaj z ulubionymi sosami, keczupem, majonezem i musztardą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu