Oceń przepis!

Chrupiące łódeczki z ziemniaków z grilla

Ilość Porcji: 4-6

Czas przyrządzania: ok. 20 minut ( + 10-15 minut pieczenia ziemniaków)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-19 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 niewielkich ziemniaków
  • 50g roztopionego masła
  • 6 sztuk cebuli
  • 1/2 szklanki startego sera
  • 50g salami

Przygotowanie:


1. Obierz i pokrój cebulę w talarki, a salami w paski.

2. Nakłuj ziemniaki widelcem i piecz w kuchence mikrofalowej przez 10-15 minut lub w piekarniku w temp. 200̊C przez godzinę.

3. Przekrój ziemniaki na połówki i wydrąż miąższ, zostawiając ponad 0,5cm tuż przy skórce. Natrzyj wnętrze ziemniaka roztopionym masłem.

4. Rozgrzej grill ogrodowy i ułóż ziemniaki na ruszcie odkrojoną stroną do dołu. Grilluj przez 10-15 minut. Odwróć i grilluj przez kolejne 5 minut.

5. Przypraw łódeczki solą i pieprzem do smaku. Napełnij je dodatkami: salami, cebulą i serem. Następnie grilluj je przez ok. 10 minut, aż ser zacznie się topić. Podawaj gorące.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu