Ciabatta z papryką z grilla i serem kozim

Oceń przepis!

Ciabatta z grillowaną papryką i kozim serem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: ok. 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-24 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1/2 ciabatty
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 1/2 opakowania sera koziego
  • 1 czerwona papryka
  • garść rukoli
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:


1. Paprykę pokrój w kawałki, usuń gniazda nasienne. Oprósz solą i pieprzem, wysmaruj połową ilości oliwy z oliwek.

2. Rozpal grill ogrodowy, ułóż paprykę i przykryj folią aluminiową. Grilluj przez kilkanaście minut aż papryka zmięknie i pokryje się ciemnymi paskami. Paprykę przewracaj od czasu do czasu.

3. W międzyczasie ciabattę przekrój na pół i lekko zrumień na rozgrzanym ruszcie. Skrop pozostałą oliwą z oliwek. Rozsmaruj serek kozi, przykryj rukolą, oprósz solą i pieprzem oraz ewentualnie skrop dodatkową oliwą z oliwek. Przykryj kawałkami grillowanej papryki.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu