grillowane warzywa z fetą

Oceń przepis!

Cukinia i bakłażan z fetą i szczypiorkiem z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • średnia cukinia
  • bakłażan
  • 4 twarde pomidory
  • 2 czerwone cebule
  • 4 pędy grubego szczypiorku
  • opakowanie sera typu feta (ok. 25 dag)
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • łyżka ziół prowansalskich
  • szczypta cukru
  • 1/2 cytryny
  • sól

Przygotowanie:


1. Oliwę wymieszaj z ziołami, octem i cukrem. Cukinię i bakłażana pokrój w cienkie wstążki.

2. Plastry bakłażana skrop sokiem z cytryny i posyp solą, odstaw.

3. Pomidory przekrój na pół, a cebulę pokrój w grube plastry. Fetę pokrój w plastry.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Bakłażana osusz ręcznikiem papierowym z soli i soku.

5. Warzywa piecz na grillu ok. 3 min z każdej strony.

6. Plastry fety zawiń w grillowane wstążki cukinii i zwiąż pędem szczypiorku. Warzywa ułóż na talerzu i polej oliwą. Podawaj na ciepło do mięsa lub na zimno, jako przekąskę.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu