Grillowane plastry cukinii z mozzarellą

Oceń przepis!

Cukinia z grilla z mozarellą

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-31 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 duża
  • młoda cukinia
  • 2 kulki mozzarelli
  • świeża bazylia
  • zioła prowansalskie
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:


1. Cukinię umyj, wysusz i pokrój w cienkie plastry.

2. Bazylię drobno posiekaj.

3. Mozzarellę pokrój w plastry i przetnij je na pół.

4. Wymieszaj w miseczce oliwę z ziołami i przyprawami. Posmaruj plastry cukinii z jednej strony.

5. Rozpal grill ogrodowy i piecz przez 5 minut na 1 stronie.

6. Po obróceniu upieczonych krążków nałóż na każdy po plasterku mozzarelli, posyp bazylią i piez jeszcze ok 5-10 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu