Łosoś grillowany z cytryną i koperkiem

Oceń przepis!

Cytrynowy łosoś z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-19 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 grube dzwonka łososia
  • 1 cytryna
  • 2–3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Dzwonka opłucz, osusz papierowymi ręcznikami. Skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

2. Kawałki ryby posmaruj oliwą, odstaw na 10 minut. Tłuszczem posmaruj też rozgrzany ruszt grilla.

3. Rozpal grill ogrodowy. Łososia połóż na ruszcie, piecz ok. 10 minut z każdej strony.

4. Przed podaniem rybę oprósz solą. Podawaj przybraną cząstkami cytryny i koperkiem albo świeżymi ziołami.

5. Rybę możesz też podać z masłem koperkowym. By je przygotować, drobno posiekaj pół pęczka koperku i rozetrzyj go z 10 dag masła. Całość dobrze schłodź. Podawaj krojone na kawałki.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu