Oceń przepis!

Czosnkowe ziemniaczki z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-23 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 3-4 duże ziemniaki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 25g masła
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • ulubione zioła (tymianek
  • oregano
  • rozmaryn)
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyte, nieobrane ziemniaki gotuj przez 10 minut, odcedź, przelej zimną wodą i osusz.

2. Pokrój ziemniaki w grube plastry lub półksiężyce.

3. W rondelku podsmaż na maśle przeciśnięty przez praskę czosnek.

4. Gdy czosnek zacznie brązowieć, zdejmij rondel z ognia, dodaj pietruszkę i zioła.

5. Posmaruj ziemniaki mieszanką ziołowo-czosnkową.

6. Rozgrzej grill ogrodowy, piecz ziemniaczki 10-15 minut (do miękkości), często przewracając i smarując pozostałym masłem z ziołami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu