łosoś z grilla

Oceń przepis!

Czosnkowy łosoś z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-23 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram fileta z łososia
  • cytryna
  • pół szklanki wody
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki pieprzu cytrynowego
  • 4 ząbki czosnku

Przygotowanie:


1. Umyj filety, osusz je i podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.

2. Posiekaj drobno czosnek, wraz z pozostałymi składnikami umieść go w słoiku, zakręć i dokładnie wymieszaj energicznie potrząsając.

3. Ułóż filety w naczyniu, zalej marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż osączone kawałki łososia na naoliwionym ruszcie skórą do dołu.

5. Grilluj łososia przez 10-15minut (w zależności od grubości) obracając i smarując marynatą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu