
Oceń przepis!
Dorsz cytrynowy z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (+ 15 minut marynowania)
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 80 dag dorsza
- sól i pieprz
- 2-3 łyżki oliwy
- świeże zioła (np. rozmaryn lub tymianek)
- kilka liści sałaty
- pomidorki koktajlowe
- 1 cytryna
Przygotowanie:
1. Tuszkę ryby opłucz, osusz, pokrój na 4 porcje, obficie skrop sokiem z cytryny, posól, posyp cytrynowym pieprzem i ziołami, odstaw na 15 minut.
2. Osącz, skrop oliwą, ułóż na tackach lub kawałkach aluminiowej folii.
3. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj 8 minut, przełóż na drugą stronę, połóż obok koktajlowe pomidorki, piecz jeszcze 5 minut (czas grillowania zależy od grubości kawałka ryby).
4. Upieczoną rybę zdejmij z rusztu, podaj na liściach sałaty.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Dorsz z grilla z sosem musztardowo-koperkowym
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Szaszłyki rybne
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: łatwe
Średnia ocen: / 5
Dorsz z grilla tradycyjny
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 1 godzina)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5