Grillowany dorsz z cytryną i pomidorkami

Oceń przepis!

Dorsz cytrynowy z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ 15 minut marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-20 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 80 dag dorsza
  • sól i pieprz
  • 2-3 łyżki oliwy
  • świeże zioła (np. rozmaryn lub tymianek)
  • kilka liści sałaty
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 cytryna

Przygotowanie:


1. Tuszkę ryby opłucz, osusz, pokrój na 4 porcje, obficie skrop sokiem z cytryny, posól, posyp cytrynowym pieprzem i ziołami, odstaw na 15 minut.

2. Osącz, skrop oliwą, ułóż na tackach lub kawałkach aluminiowej folii.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj 8 minut, przełóż na drugą stronę, połóż obok koktajlowe pomidorki, piecz jeszcze 5 minut (czas grillowania zależy od grubości kawałka ryby).

4. Upieczoną rybę zdejmij z rusztu, podaj na liściach sałaty.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu