Oceń przepis!

Dorsz grillowany pod szpinakową kołderką

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-27 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 porcje filetu z dorsza
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • łyżka masła
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 5 ząbków czosnku
  • 15dag sera żółtego
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj filety i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.

2. Skrop rybę oliwą i sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw do lodówki na około pół godziny.

3. Szpinak całkowicie rozmróź w rondelku, gotuj przez chwilę. Na koniec dodaj masło, wyciśnięty  czosnek, sól i pieprz do smaku.

4. Zdejmij rondel z ognia, dodaj do szpinaku starty na grubych oczkach ser żółty, wymieszaj.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, ostrożnie połóż dorsza na ruszcie (najlepiej użyj koszyka do grillowania).

6. Po 5 minutach obróć kawałki ryby i przykryj je kołderką ze szpinaku. Grilluj kolejne 5 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu