Egzotyczny grillowany dorsz

Oceń przepis!

Dorsz w cytrusach

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut ( + 30 minut marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-27 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
  • szklanka białego wina z cytrusowymi nutami
  • pęczek estragonu
  • 1 pomarańcza żółta
  • 1 pomarańcza czerwona
  • 1 limonka
  • biały pieprz
  • sól

Przygotowanie:


1. Z pomarańczy wyciśnij cały sok,  limonkę umyj, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok.

2. Do skórki i soku dodaj szklankę białego cytrusowego wina, dopraw białym pieprzem oraz posiekanym estragonem.

3. Filety z dorsza natrzyj gruboziarnistą solą i zanurz w marynacie na pół godziny.

4. Przygotuj rozgrzany grill ogrodowy, naoliw foremki lub folię aluminiową i ułóż rybę na grillu.

5. Piecz dorsza z obu stron, aż będzie odpowiednio zarumieniony.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu