clovermedia canada goose jacket edmonton parajumpers agentur norge Canada Goose Kensington Parka ande dam canada goose udsalg canada goose jacket chilliwack bomber Nobis Luna vs vinterjakke canada goose edmonton journal pro nobis ecuador
Grillowany dorsz
387
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Dorsz z grilla tradycyjny

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 1 godzina)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram filetów z dorsza bez skóry
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • starta skórka z cytryny
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i podziel na porcje.

2. Wymieszaj pozostałe składniki i powstałą mieszanką posmaruj kawałki ryby.

3. Zawiń rybę w folię i odłóż do lodówki na minimum godzinę.

4. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury i piecz ok. 10 minut z każdej strony.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu