Grillowany dorsz w marynacie z wina

Oceń przepis!

Dorsz z grilla w winnej marynacie

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 2 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-16 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram filetów z dorsza
  • 300ml białego wytrawnego wina
  • zioła prowansalskie - 3 łyżeczki
  • 3 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz filety.

2. Wino, olej i zioła zagotuj w garnku, wystudź.

3. Do wina dodaj sok z 1 cytryny, dopraw solą i pieprzem, zalej filety i schowaj do lodówki na min. 2 godziny.

4. Przygotuj grill ogrodowy, kawałki ryby odsącz i zawiń w folię aluminiową.

5. Piecz rybę 5-6 minut z każdej strony.

6. Pozostałą marynatę zagotuj i skrop nią filety przed podaniem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu