Grillowany dorsz z czosnkiem i pietruszką

Oceń przepis!

Dorsz z grilla z czosnkiem i pietruszką

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-08 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 filetów z dorsza
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka chili
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • sól

Przygotowanie:


1. Umyte filety przypraw solą i pieprzem.

2. Rozgrzej grill ogrodowy, połóż rybę na ruszcie (najlepiej użyj koszyka do grillowania).

3. Grilluj dorsza 4-5 minut z każdej strony.

4. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek i smaż aż się lekko zarumieni, dodaj chili i sól do smaku, zdejmij z ognia.

5. Zdjętą z rusztu rybę polej gorącą oliwą z czosnkiem i chili, posyp pietruszką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu