Grillowany dorsz z sosem musztardowo-koperkowym

Oceń przepis!

Dorsz z grilla z sosem musztardowo-koperkowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
  • 4 łyżeczki masła
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 6 łyżek musztardy
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Roztop masło, rybę umyj, dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

2. Rozgrzej grill ogrodowy, skrop rybę masłem i połóż na gorącym ruszcie. Grilluj po 6 minut z każdej strony.

3. Koperek wymieszaj z musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Rybę podawaj z sosem i warzywami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu