Szaszłyki z krewetkami i wołowiną z grilla

szaszlyki-z-krewetkami-wolowina-z-grilla

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 20 minut

Trudność: na specjalną okazję, średnio trudne

Średnia ocen: 5 / 5

Składniki:

Przyrządzanie:

apr 28, 2014 – cod baclofen overnight saturday delivery cheap baclofen long, non prescription low-cost baclofen buy estrace online, estradiol 50 mg cost , estrace 01 cream cost . buy baclofen online buy dapoxetine australia without prescription buy dapoxetine online with echeck order dapoxetine overnight delivery. dapoxetine prescription uk . dapoxetine – cheap baclofen 1. W każdej z krewetek energicznym ruchem odkręć palcami głowę. Zdejmij też pancerzyki a ogony zostaw. Teraz ponacinaj je wzdłuż grzbietu i usuń czarne jelita.

2. Steki wołowe oraz krewetki opłucz pod bieżącą zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój steki w kostkę 2,5 x2,5 cm.

3. Na naoliwione metalowe  lub namoczone wcześniej drewniane szpikulce nadziej po równo kawałki mięsa wołowego i krewetki a na końcu przypraw solą i pieprzem.

4. W niedużym rondelku roztop masło i lekko podsmaż na nim czosnek. Zdejmij z ognia, dodaj skórkę i sok z limonki oraz natkę i dopraw pieprzem i solą. Ostaw w ciepłe miejsce aby masło było ciągle roztopione.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, posmaruj szaszłyki niewielką ilością roztopionego masła i ułóż je na naoliwionym ruszcie. Grilluj szaszłyki w wysokiej temperaturze często obracając i smarując masłem przez 4-8 minut do momentu zaróżowienia się i przyrumienienia krewetek.

6. Szaszłyki polej masłem i podawaj przybrane kawałkami limonki i natką z chrupiącym pieczywem.