Grillowane dzwonka łososia

Oceń przepis!

Dzwonka łososia z grilla z sosem pesto

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 dzwonka łososia
  • cebula
  • 5 dag orzechów włoskich łuskanych
  • cytryna lub limonka
  • 4 łyżki pokrojonych w paski listków bazylii
  • 50ml warzywnego bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 12 łyżek oliwy z oliwek
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz łososia, przypraw solą i pieprzem.

2. Wyciśnij sok z cytryny lub limonki, dodaj bulion, posiekane orzechy, bazylię, posiekany czosnek i cebulę, migdały, sos sojowy, zmiksuj wszystko.

3. Przygotuj grill ogrodowy. Do sosu dodaj oliwę i wymieszaj, posmaruj łososia z obu stron.

4. Na mocno rozgrzanym grillu piecz rybę przez 7-8 minut z każdej strony, przewracając i smarując pesto.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu