Grillowana wołowina a la Fajitas

Oceń przepis!

Fajitas wołowe z grilla

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 10 minut (marynowanie 5 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół kilo wołowiny
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula czerwona
  • 2 placki tortilli
  • PRZYPRAWA Fajitas: 4 łyżki soli
  • 2 łyżki pieprzu
  • 1 i pół łyżeczki chili
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • łyżeczka cuminu
  • MARYNATA: pół szklanki soku pomarańczowego
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki mieszanki przypraw

Przygotowanie:


1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski.

2. Wymieszaj suche przyprawy i zamknij w szczelnym pojemniczku.

3. Przygotuj marynatę, zalej nią mięso i marynuj min. 5 godzin.

4. Przygotuj grill ogrodowy, wyjmij mięso z marynaty.

5. Grilluj mięso na tacce do grillowania razem z pokrojoną na duże kawałki papryką i cebulą (przyprawioną do smaku solą i pieprzem).

6. Po upływie około 10 minut zdejmij mięso, paprykę grilluj jeszcze 5 minut.

7. Podgrzej placki tortilli. Zawiń mięso i warzywa, polej ulubionym sosem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu