Faszerowane połówki cukinii

Oceń przepis!

Faszerowana grillowana cukinia

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-27 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 duża cukinia
  • 3 cebule
  • 10 dużych pieczarek
  • oliwa z oliwek
  • 30 dag szynki parmeńskiej

Przygotowanie:


1. Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w drobną kostkę. Cukinie umyj, przetnij w pół w „łódeczki” – wydrąż, ale nie obieraj.

2. Następnie posól cukinię, odstaw na chwilę, odciśnij sok, popieprz i skrop oliwą. W miejsca wydrążone połóż szynkę parmeńską, na nią cebulę i pieczarki. Dopraw odrobiną pieprzu.

3. Wystającą z cukinii szynkę złóż do środka, tworząc okrycie dla farszu. Ruszt posmaruj oliwą z oliwek.

4. Rozgrzej grill ogrodowy i grilluj warzywa przez około 25 min.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu