Faszerowane bakłażany z grilla

Oceń przepis!

Faszerowane bakłażany z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-11-29 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół kilo pieczarek
  • 2 papryki różnokolorowe
  • 20dag sera typu feta
  • sól i pieprz
  • olej

Przygotowanie:


1. Umyj bakłażany, poprzekrawaj je na połówki wzdłuż.

2. Wydrąż miąższ i posiekaj go. Osól powstałe łódeczki i odstaw.

3. Umyj warzywa i pokrój je w kostkę, wymieszaj z posiekanym miąższem, dopraw i podsmaż na oleju.

4. Opłucz bakłażanowe łódki i osusz je. Wypełnij wgłębienia farszem, posyp pokruszonym serem.

5. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury. Umieść bakłażany na podziurkowanych kawałkach folii aluminiowej i grilluj przez około pół godziny, do miękkości.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu