Grillowane nadziewane brzoskwinie z grilla

Oceń przepis!

Faszerowane brzoskwinie z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 brzoskwinie
  • 3 łyżki miodu
  • 15 dag kremowego twarożku
  • kilka orzechów włoskich
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie:


1. Twarożek wymieszaj z jedną łyżką miodu oraz posiekanymi orzechami włoskimi.

2. Brzoskwinie przekrój na pół, pozbaw je pestek. Połówki posmaruj olejem.

3. Rozgrzej grill ogrodowy i ułóż na ruszcie stroną przecięcia do dołu.

4. Po 5 minutach odwróć i przypieczoną stronę posmaruj pozostałym miodem. Miejsce po pestkach napełnij masą twarogową.

5. Grilluj jeszcze 3-5 minuty, aż nadzienie stanie się ciepłe.

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu