Grillowane faszerowane pieczarki

Oceń przepis!

Faszerowane pieczarki z grilla

Ilość Porcji: 3-4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-23 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 15 sztuk dużych pieczarek
  • 4 dymki
  • 1-2 kromki ciemnego chleba
  • 100g sera typu feta
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka oregano

Przygotowanie:


1. Z umytych pieczarek usuń nóżki.

2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, podsmaż posiekane drobno dymki i nóżki od grzybów.

3. Do grzybów z cebulką dodaj pokruszony drobno chleb i oregano (najlepiej posiekane świeże listki) i pokruszony ser feta. Wymieszaj.

4. Farsz ponakładaj do odwróconych kapeluszy pieczarek i skrop oliwą.

5. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury, natłuść ruszt i ułóż na nim pieczarki.

6. Grilluj 8-10 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu