Nadziewane ziemniaki z grilla

Oceń przepis!

Faszerowane ziemniaki z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 1h

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-17 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 duże podłużne ziemniaki
  • 150g mozzarelli
  • 20g parmezanu
  • pół pęczka bazylii
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka i ostra

Przygotowanie:


1. Umyj ziemniaki, osusz i zawiń każdą sztukę w folię aluminiową.

2. Umieść zawinięte ziemniaki w piekarniku nagrzanym do temperatury 250˚C i piecz przez około 40minut (możesz też upiec ziemniaki w żarze ogniska lub grilla).

3. Odwiń folię i piecz jeszcze 10 minut. Ostudź.

4. Mozzarellę pokrój w kostkę, parmezan zetrzyj, bazylię umyj i posiekaj.

5. Przekrój ziemniaki wzdłuż na połówki, łyżeczką wydrąż miąższ, tak aby powstały głębokie „łódeczki”.

6. Wydrążony farsz ziemniaczany przełóż do miski, dodaj sery, bazylię, śmietanę, musztardę, dopraw do smaku, wymieszaj.

7. Nafaszeruj łódeczki masą, rozgrzej grill ogrodowy.

8. Grilluj ziemniaki przez około 15 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu