Oceń przepis!

Faszerowany pstrąg z grilla

Ilość Porcji: 1

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-11 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • świeży wypatroszony pstrąg ok. 400g
  • marchewka - 1 sztuka (mała)
  • pietruszka - 1 sztuka (mała)
  • 1 seler
  • 1 por
  • koperek - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • sól - ½ łyżeczki

Przygotowanie:


1. Umyj i dokładnie osusz pstrąga. Ułóż na folii aluminiowej.

2. Warzywa obierz i pokrój w słupki o długości 2cm. Wszystko wymieszaj i dodaj koncentrat    pomidorowy i połowę ilości soli.

3. Faszeruj pstrąga oraz na wierzchu posyp koperkiem i resztą soli. Zawiń szczelnie folią aluminiową. Włóż do lodówki na minimum 4 godziny, a nawet na całą noc.

4. Po zamarynowaniu pstrąga rozgrzej grill ogrodowy, ułóż rybę na ruszcie i grilluj z każdej strony po 15 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu