Biała kiełbasa z grilla

Oceń przepis!

Glazurowana kiełbasa biała z grilla

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-29 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram białej surowej kiełbasy
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Wymieszaj w miseczce miód, musztardę, sok z cytryny, olej, wyciśnięty czosnek, dopraw solą i pieprzem.

2. Kiełbasę włóż do osolonego wrzątku, gotuj przez 8 minut.

3. Osącz kiełbasę, osusz i ponacinaj ostrym nożem.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, posmaruj kiełbasy glazurą.

5. Grilluj kiełbasy aż się zarumienią przez około 7 minut z każdej strony, smarując co jakiś czas pozostałą glazurą.

6. Podawaj z grillowanymi warzywami lub pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu