Grillowane golonki

Oceń przepis!

Golonka z grilla w majeranku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 golonki wieprzowe
  • 3 łyżki majeranku
  • sól i pieprz
  • szklanka piwa
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie:


1. Umyj golonki i gotuj w osolonej wodzie przez około 20 minut, a następnie wyjmij je i ostudź.

2. Wymieszaj piwo, musztardę, wyciśnięty czosnek, majeranek i olej. Marynatą posmaruj każdą golonkę.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, golonki połóż na ruszcie i grilluj przez około godzinę, co jakiś obracając i smarując pozostałą marynatą.

4. Podawaj golonki z musztardą i świeżym pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu