Grillowane golonki w glazurze

Oceń przepis!

Golonka z grilla z glazurą miodowo-piwną

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 1h

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-11 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 golonki wieprzowe
  • 1 pietruszka
  • 1 marchewka
  • pół selera
  • 1 cebula
  • 1 por (biała część)
  • 1 liść laurowy
  • 6 ziaren pieprzu
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1 szklanka piwa
  • pół szklanki oleju
  • 1 łyżka miodu płynnego
  • 1 łyżeczka kminku zmielonego
  • sól

Przygotowanie:


1. Oczyszczone golonki zalej lekko osolonym wrzątkiem i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, po 30 minutach dodając posiekane drobno warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Gotuj kolejne pół godziny.

2. Ugotowane golonki wyjmij i ostudź, natnij skórę w kratkę.

3. Piwo połącz z olejem, miodem oraz przyprawami i posmaruj golonki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Piecz golonki ok. godzinę, często obracając i smarując pozostałą glazurą miodowo-piwną.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu