Grillowana golonka w marynacie chili

Oceń przepis!

Golonki z grilla w sosie chili

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 golonki
  • 4 łyżki miodu
  • 8 łyżek soku z cytryny
  • 8 łyżek sosu chili
  • łyżeczka rozmarynu
  • sól
  • 4 ząbki czosnku
  • olej

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz golonki, natnij skórę, ułóż każdą na kawałku folii aluminiowej.

2. Podgrzej miód, wymieszaj go z sokiem z cytryny, sosem chili, rozmarynem i solą.

3. Mieszanką posmaruj mięso, zawiń w folię i wstaw do lodówki na minimum 12h.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Odwiń i osącz golonki, każdą nadziej pokrojonym w ćwiartki ząbkiem czosnku i posmaruj odrobiną oleju.

5. Grilluj golonki przez około 1,5 godziny często obracając.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu