grillowana biała kiełbasa

Oceń przepis!

Grillowana biała kiełbasa marynowana w jałowcówce

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram sparzonej białej kiełbasy
  • szklanka jałowcowej wódki
  • 2 łyżki pieprzu marynowanego
  • 5 ziaren jałowca
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie:


1. Rozgnieć widelcem marynowane ziarna pieprzu i jałowca, dodaj do wódki i wymieszaj.

2. Kiełbasę ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach i ułóż w płaskim naczyniu, zalej wódką, przykryj i odstaw na pół godziny.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, osączone kiełbaski posmaruj olejem i ułóż na ruszcie.

4. Grilluj kiełbasy do zarumienienia, przez około 15 minut co jakiś czas przewracając i polewając marynatą.

5. Podawaj w towarzystwie warzyw.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu