Grillowana biała kiełbasa z sosem chrzanowym

Oceń przepis!

Grillowana biała kiełbasa z sosem chrzanowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram surowej białej kiełbasy
  • sos: 100g chrzanu
  • 100ml śmietanki kremówki
  • ugotowane żółtko
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • glazura: 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • 2 ząbki czosnku
  • cukier
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Kiełbasę wrzuć do wrzątku, gotuj przez 20 minut na małym ogniu, odcedź i ostudź.

2. Przeciśnij czosnek przez praskę, wymieszaj składniki glazury, dopraw do smaku.

3. Ponacinaj kiełbasę i wysmaruj ją glazurą, odstaw na około kwadrans.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj kiełbasę ok. 15 minut, co jakiś czas obracając i smarując glazurą.

5. Wymieszaj składniki sosu, dopraw do smaku.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu