Grillowana cukinia z parmezanem

Oceń przepis!

Grillowana cukinia z parmezanem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 5 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 średnie cukinie
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka startego parmezanu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Cukinie umyj i pokrój wzdłuż na połówki, usuń pestki.

2. Rozpal grill ogrodowy, naoliw ruszt.

3. Nasmaruj cukinie oliwą, dopraw solą i pieprzem. Grilluj skórką do góry przez 5-7 minut aż zbrązowieje.

4. Obróć cukinie i posyp parmezanem, grilluj kolejne 5-7 minut aż ser się roztopi, a cukinia zmięknie.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu