Faszerowana kaszanką cebula z grilla

Oceń przepis!

Grillowana czerwona cebula faszerowana kaszanką

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 40dag kaszanki
  • 6 dużych czerwonych cebul
  • 2 duże ogórki kiszone
  • łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Obierz cebule, pościnaj wierzchy i wydrąż pozostawiając dwie warstwy „ubrania”.
2. Miąższ i ścinki z cebuli posiekaj, ogórki pokrój w kosteczkę, a kaszankę w plastry.
3. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj kaszankę i mieszając smaż przez 3 minuty, przypraw do smaku majerankiem,solą i pieprzem, dodaj ogórka.
4. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.
5. Wydrążone cebule nafaszeruj kaszanką i ułóż na tacce do grillowania bądź podziurawionej szpikulcem folii.
6. Grilluj około 20 minut, podawaj z pieczywem i zimnym piwem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu