Golonka z grilla w marynacie kminkowej

Oceń przepis!

Grillowana golonka w marynacie z kminkiem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-09-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 wieprzowe golonki
  • 2 łyżeczki mielonego kminku
  • sól i pieprz
  • szklanka piwa
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka tymianku
  • ząbek czosnku
  • łyżka oleju

Przygotowanie:


1. Umyj golonki i włóż je do garnka z osoloną wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut.

2. Wyjmij i przestudź golonki.

3. Wymieszaj piwo z musztardą, wyciśniętym czosnkiem, ziołami i olejem.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, golonki posmaruj marynatą.

5. Umieść golonki na ruszcie i grilluj przez około godzinę, często obracając i smarując pozostałą marynatą.

6. Podawaj z kiszoną kapustą i pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu