golonka z grilla z ziemniaczkami

Oceń przepis!

Grillowana golonka z rumianymi ziemniaczkami

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 1h

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-11-22 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 golonki wieprzowe
  • litr bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 1/2kg ziemniaków
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj golonki, ponacinaj skórę.

2. W garnku zagotuj bulion, dodaj liść laurowy i 2 ziarna ziela angielskiego, włóż golonki i gotuj przez około godzinę.

3. Ziemniaki umyj i gotuj w mundurkach przez 10 minut. Odcedź i ostudź.

4. Osącz golonki, ziemniaki pokrój w półksiężyce i nasmaruj oliwą wymieszaną z czosnkiem.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, połóż na ruszcie golonki oraz ułożone na tacce do grillowania lub podziurkowanej folii aluminiowej ziemniaczki.

6. Grilluj do miękkości przez około godzinę, co jakiś czas obracając.

7. Podawaj z ulubioną sałatką i sosem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu