Golonka z grilla z soczewicą

Oceń przepis!

Grillowana golonka z soczewicą

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 szklanki soczewicy
  • 4 golonki
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 6 szklanek bulionu drobiowego
  • pęczek natki pietruszki
  • seler naciowy
  • mały korzeń selera
  • 4 ząbki czosnku
  • ziarna pieprzu
  • liść laurowy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj golonki, włóż do garnka z wodą.

2. Dodaj pokrojoną marchew, jedną cebulę, kilka gałązek pietruszki i selera, liść laurowy, sól do smaku i kilka ziaren pieprzu.

3. Gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem przez godzinę.

4. Opłucz soczewicę, zalej bulionem, dodaj pokrojony drobno seler (korzeń), posiekany czosnek, cebulę, pokrojoną w kosteczkę marchewkę.

5. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez pół godziny (aż wszystko zmięknie). Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj do zdjętej z ognia soczewicy posiekaną zieloną pietruszkę.

6. Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do wysokiej temperatury.

7. Osączoną golonkę grilluj przez około godzinę często obracając.

8. Podawaj grillowaną golonkę z soczewicą i surówką z kiszonej kapusty oraz kuflem schłodzonego piwa.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu