Karkówka z grilla

Oceń przepis!

Grillowana karkówka piwna

Ilość Porcji: 8

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-11 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1
  • 5kg karkówki
  • butelka ciemnego piwa
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 por
  • 1 opakowanie ziela angielskiego
  • 1/2 opakowania liści laurowych
  • 1 główka czosnku
  • 1
  • 5kg cebuli
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:


1. Warzywa obierz, umyj, drobno posiekaj.

2. W misce wymieszaj piwo, warzywa, posiekany czosnek i cebulę oraz przyprawy.

3. Do zalewy włóż mięso i odstaw na 24h do lodówki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż na ruszcie odsączoną karkówkę i zarumień z obu stron.

5. Połóż mięso na kawałku folii aluminiowej, obłóż warzywami z marynaty, zawiń.

6. Piecz na ruszcie przez około pół godziny.

7. Zdejmij mięso z rusztu, podziel na porcje.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu