grillowana-karkowka-w-marynacie

Oceń przepis!

Grillowana karkówka w marynacie

Ilość Porcji: 3-4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-12-02 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • czarny pieprz
  • słodka papryka
  • 5 łyżek keczupu
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:


1. Umyj mięso pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osusz je i pokrój w plastry.

2. W misce przygotuj marynatę: zmiażdż ząbki czosnku, dodaj sól, pieprz, paprykę, miód i keczup. Wszystko dokładnie wymieszaj.

3. Do przygotowanej marynaty włóż mięso i odstaw na noc do lodówki.

4. Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do wysokiej temperatury.

5. Połóż mięso na naoliwiony ruszt, grilluj po 15 minut z każdej strony, obracając co jakiś czas.

 

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu